Shop

https://holvi.com/shop/kurjennokka/

Köysien hoito-ohjeita:

  1. Käytä kuivausrumpua köysissä mahdollisesti olevan tuoksun ja öljyn poistamiseen. Köydet voi myös uunittaa, mutta tähän ei ole yhtä pätevää ohjetta uunien eroavaisuuksista johtuen.
  2. Kuivausrumpu on myös hyvä tapa pehmittää köydet. Vaihtoehtoisesti voit pehmitää köydet mekaanisesti. Vie köyden päät tolpan ympäri, suorista köysi ja kierrä köysi muutamia kertoja itsensä ympäri. Ota solmut molempiin käsiin ja vedä vuorotellen. Kierretystä kohdasta lähtee hakkauksen avulla karvoja pois ja köysi pehmenee.
  3. Halutessasi voi polttaa köysien karvat varovasti kynttilän tai tohottimen liekin läpi vetämällä. Japanilaista Ogawa köyttä ei tarvitse polttaa, jos poltat, niin vasta kuivausrummuttamisen jälkeen.
  4. Oliiviöljy soveltuu hyvin juuttiin. Käy köydet läpi oliiviöljyisin käsin tai öljyisen kankaanpalan avulla. Sivele siis öljy köysien pintaan, älä upota köysiä öljyyn. Voit lisätä öljyyn halutessasi hiukan mehiläisvahaa. Älä keitä, anna vahan sulaa hitaasti öljyyn. Seos on jäähtyneenä pehmeää tahnaa ja levittyy hyvin. Varo valkoisia pintoja ja vaatteita heti käsittelyn jälkeen! (1dl öljyä, 10g mehiläisvahaa).

Köysiä ei ole pakko käsitellä, ne pehmenevät käytössä. Auringossa pitäminen vähentää köysissä olevaa hajua, tuuletus kostealla ilmalla puhdistaa köysiä. Juuttiköysi ei pidä vedestä, eikä pesemisestä, kierre löystyy. Öljyäminen säännöllisesti pidentää köysien käyttöikää.